Evacuare moloz

Evacuare moloz la saci sau vrac de la contructii si amenajari. Daca amenajati un apartament, strangeti molozul rezultat in saci, usile, tocaria, wc-ul, cada, parchet sau linoleu. Punem la dispozitie utilitare de 3,5 tone si personal pentru incarcare.

Contruiti sau amenajati o casa-vila, va punem la dispozitie containere de moloz de 7 m3 pentru evacuarea instant a molozului. Containerul de moloz stationeaza 24-48 ore, sau in caz de necesitati, stationeaza mai mult. Mentionam ca molozul este depozitat in spatii destinate. Oferim servicii evacuare moloz la saci sau varsat pentru persoanele fizice si juridice.

Evacuare moloz la saci sau la mc

Aveti nevoie de un serviciu evacuare moloz de calitate? Atunci noi sintem solutia potrivita pentru dumneavoastra! Asiguram incarcarea si transportul molozului la groapa de gunoi. Lasam spatiul curat.

evacuare moloz la saci

Evacuare moloz

Transportul se refera la deplasarea de la un loc la altul a persoanelor precum si a bunurilor, semnalelor sau informatiilor. Termenul vine din latina, de la „transportare”, trans (peste) si portare (insemnand a purta sau a cara).

Transportul este o activitate care a aparut odata cu existenta omului. Limitele fizice ale organismului uman in privinta distantelor ce puteau fi parcurse pe jos si a cantitatii de bunuri ce puteau fi transportate, au determinat, in timp, descoperirea unei game variate de cai si mijloace de transport.

Transportul faciliteaza accesul la resursele naturale si stimuleaza schimburile comerciale.

Sectorul transporturi are diverse aspecte. Simplificand si generalizand se poate discuta de trei mari ramuri: infrastructura, vehicule, gestiune.

Infrastructura de transport, ce cuprinde toata reteaua de transport (strazi, autostrazi, cai ferate, canale navigabile, culoare de zbor, conducte, etc.) si terminalele (aeroporturile, statiile feroviare, autogarile, etc).

Vehiculele, de toate tipurile: autovehicule, trenuri, vapoare, etc, impreuna cu toate aspectele ce tin de proiectare, constructie, diagnoza si exploatare a autovehiculelor, trafic rutier, management.

Gestiunea transporturilor, de competenta ingineriei transporturilor si ingineriei proiectarii retelelor si sistemelor de transport, ce are ca scop optimizarea sistemelor de transport, cresterea sigurantei transporturilor, protejarea mediului, etc.

Transportul terestru

Transportul terestru este cea mai raspandita forma de transport. Oamenii pot sa se deplaseze prin propriile forte sau cu ajutorul unor mijloace de transport ce folosesc forta umana, cum ar fi bicicleta, sau pot folosi tractiunea animala, pentru a tracta carute sau alte tipuri de atelaje. Cea mai raspandita si eficienta forma de transport terestru foloseste vehicule dotate cu motoare alimentate cu combustibil lichid.

Transportul feroviar

Transportul feroviar este una dintre cele mai utilizate modalitati de transport, ocupand in traficul mondial locul II din punctul de vedere al volumului de marfuri transportate pe glob.

Societatile feroviare au depus eforturi sustinute in dezvoltarea si perfectionarea materialului rulant, precum si in organizarea si expedierea marfurilor, in vederea reducerii duratei de transport si a micsorarii pretului de transport. Transporturile feroviare au pastrat avantajele detinute fata de celelalte modalitati de transport:

Asigurarea unui flux continuu de transport ce permite o aprovizionare ritmica;

Obtinerea unei anumite regularitati din punctul de vedere al timpului de transport evacuare, datorita modului de organizare si independentei fata de conditiile atmosferice;

Realizarea unei integritati mai mari a marfurilor in timpul transportului, pentru ca riscul de avariere este mai mic in comparatie cu alte modalitati de transport;

Incasarea mult mai rapida a contravalorii marfurilor transportate, pentru ca incarcarea se face cand marfa a fost predata, iar negocierea documentelor se face dupa expedierea fiecarui vagon;

O anumita siguranta in privinta primirii marfurilor de catre cumparator, deoarece societatile de transport feroviar sunt, in mare parte, intreprinderi de stat;

Simplitatea expedierii marfurilor si cunoasterea din timp a tarifelor, ce permite expedierea marfurilor fara o pregatire prealabila deosebita si cunoasterea cheltuielilor inca inainte de efectuarea transportului.

Transportul rutier

Transportul rutier efectueaza deplasarea in spatiu a bunurilor si oamenilor cu ajutorul autovehiculelor care sunt mijloace de transport autopropulsate.

Ca particularitate a acestor mijloace de transport se remarca faptul ca dispun de o mare mobilitate, putand fi intrebuintate, in functie de vreme, pe orice fel de drum.

Transportul auto ofera posibilitatea incarcarii marfii direct de la punctul de expediere si descarcarea ei direct la punctul de destinatie, fara a fi necesare transbordari si manipulari suplimentare.

Mijloacele de transport auto se deplaseaza cu viteze mari ca urmare a vitezei comerciale mari si a simplitatii operatiunilor tehnologice de incarcare si descarcare. Ele se pot pregati rapid si usor in vederea efectuarii transportului, necesitand cheltuieli reduse in acest scop.

Transportul auto ofera cea mai mare eficienta pe distante scurte.

Oferim servicii evacuare moloz si transport la groapa de gunoi. Raspundem pozitiv oricarei solicitari, indiferent de volum.

Transportul aerian

Transport aerian a incetat de mult sa mai fie un mijloc de transport luxos si prohibitiv. Astazi el este preferat de cei care vor sa se deplaseze repede si de cei care au de transportat marfuri perisabile sau de mare valoare. Pentru transport se folosesc atat avioane mixte, pentru pasageri si marfuri, cat si avioane speciale pentru transportul marfurilor. Din punct de vedere comercial, avioanele pot fi incarcate in regim de linie, ceea ce implica un trafic regulat, si in regim de charter (curse neregulate), curse pe baza de contracte intre companiile aeriene si diferiti beneficiari ce doresc sa exploateze pe o perioada determinata avioanele luate in chirie. Decolarea si aterizarea avioanelor se poate face numai pe aerodromurile civile autorizate. Aerodromul este o suprafata de teren sau de apa destinata a fi utilizata pentru sosirea, plecarea si manevrarea la sol a aeronavelor. Aeroportul este aerodromul deschis operatiunilor comerciale.

Transportul aerian efectueaza deplasarea in spatiu a bunurilor si oamenilor cu ajutorul aeronavelor.

Printre particularitatile tehnico-economice ale transportului aerian se numara:

rapiditatea – este caracteristica esentiala a transportului aerian. Aceasta este evidentiata de viteza mare de deplasare a aeronavelor ce nu poate fi egalata de nici un alt mijloc de transport;
regularitatea – consta in aceea ca transportul aerian se efectueaza dupa un program precis in orice perioada a anului, atat ziua, cat si noaptea;
oportunitatea – se refera la faptul ca acest mod de transport pune la dispozitia celor interesati, oricand si oriunde sunt amenajate puncte terminale, cel mai modern mijloc de transport.

Transportul aerian a revolutionat transportul global, reducand dramatic timpul necesar calatoriei pe mari distante. Calatoriile peste oceane, care ar fi putut dura saptamani sau chiar ani, acum pot fi facute in cateva ore.

Avioanele sunt vehiculele mai grele decat aerul, care folosesc aripi pentru a produce portanta. Avioanele transporta oameni, marfuri, posta, etc. Avionul a revolutionat de asemenea si razboiul. Multe descoperii in domeniul aeronauticii, cum ar fi motorul cu reactie, au fost descoperite de savanti si ingineri militari.

Prestam servicii evacuare moloz de la lucrari de renovare, constructii si demolari. Asiguram transportul in locurile special amenajate si incarcatori.

Transportul naval

Avand in vedere progresul economic general al societatii, in ultimul deceniu s-a inregistrat o crestere fara precedent a comertului mondial, a transportului de materii prime de baza necesare industriei, agriculturii cat si a schimburilor de produse finite.

Pe de alta parte, intensificarea schimburilor comerciale intre tari aflate in diferite zone geografice, participarea tarilor respective la acest proces reprezinta o conditie necesara pentru impulsionarea progresului economic si social al fiecarei regiuni geografice.

Transportului maritim ii revine un rol esential in realizarea circulatiei marfurilor, atat din punct de vedere cantitativ cat si ca operativitate, rol conferit de aspecte cum ar fi:

costuri relativ mici, in raport cu volumul mare de marfuri care pot fi transportate;
caracterul complex si diversificat al schimburilor comerciale;
cresterea numarului de participanti la aceste schimburi.

Cele trei elemente esentiale care stau la baza definirii transportului maritim sunt urmatoarele:

marfurile, caracterizate printr-un volum mare si o valoare ridicata;
navele, ca mijloc de transport care incorporeaza un nivel de tehnicitate si al investitiilor ridicat;
porturile, ca noduri de transbordare precum si instalatiile de operare din cadrul acestora.

Avand in vedere aceste elemente se poate afirma ca, transportul maritim reprezinta o activitate economica deosebit de complexa, avand un caracter national si international, ce trebuie gandit si desfasurat atat in functie de necesitati, cat si pentru asigurarea rentabilitatii.

Functia principala a transportului maritim este de a asigura legatura dintre productie si consum si se caracterizeaza prin doua trasaturi esentiale, de natura economica:

eficienta economica, in sensul satisfacerii unor cerinte definite;
rentabilitatea, ca o conditie esentiala a unei activitati economice ample, care implica costuri ale transportului propriu-zis si costuri ale operatiunilor conexe.

Atat eficienta economica cat si rentabilitatea depind in mod determinant de cele trei elemente esentiale care stau la baza definirii transportului maritim si anume : marfurile, navele si porturile.

Importanta transportului maritim a determinat dezvoltarea unei largi cooperari internationale, sub egida Organizatiei Natiunilor Unite, pentru a asigura:

siguranta vietii umane si a navelor pe mare;
evitarea accidentelor si organizarea asistentei si salvarii maritime;
prevenirea poluarii mediului ambiant in general si a mediului marin in mod special;
unificarea legislatiei si a metodologiei in transportul maritim;
asigurarea marfurilor, a navelor si persoanelor;
protectia armatorilor si proprietarilor de marfuri;
stabilirea, pentru comertul maritim, a unui cadru juridic si economic adecvat, echitabil, durabil si operativ, pe fondul cooperarii internationale, care sa garanteze functionalitatea sa, egalitatea in drepturi si obligatii ale partenerilor, conditii in care principiul avantajului reciproc poate asigura o rentabilitate echitabila in cadrul comunitatii internationale.